Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Υπεύθυνοι και υποκριτές.



Υπάρχουν πολλές πτυχές της κρίσης που είναι εξοργιστικές. Στον τομέα της πολιτικής συμπεριφοράς, ίσως το πιο εξοργιστικό στοιχείο να αποτελεί η επίκληση του πρωθυπουργού για τους "υπέυθυνους" που πρέπει να πληρώσουν. Μία επίκληση που νομίζω ότι θα επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα και θα εκτρέπει την συζήτηση που εστιάζεται στην ορθότητα ή όχι των κυβερνητικών χειρισμών, με την υπαγωγή της χώρας στην εποπτεία του ΔΝΤ. Το εξοργιστικό στοιχείο αυτής της συμπεριφοράς, είναι η ξεδιάντροπη υποκρισία. Γιατί πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι δεν βρίσκεται στην ομάδα εκείνων που είναι υπεύθυνοι και πρέπει να πληρώσουν; Δεν ήταν ο πρωθυπουργός μέλος της κυβερνήσης Σημίτη που αλλοίωσε τα οικονομικά στοιχεία προκειμένου να μπούμε στην ΟΝΕ; Δεν ήταν μέλος της κυβερνησης Σημίτη που αφησε ανοχύρωτο το πλαίσιο προστασίας των επενδυτών στο χρηματιστήριο; Δεν ήταν ο πρωθυπουργός μέλος της κυβέρνησης που υποστήριξε την διεκδίκηση και ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων που θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε; Δεν ήταν ο πρωθυπουργός μέλος της κυβέρνησης που έδωσε τα προνόμια στις τράπεζες, τα media και τους μεγαλοκατασκευαστές; Δεν ήταν ο πρωθυπουργός μέλος της κυβέρνησης των μυστικών ειδικών λογαριασμών και της εγγραφής των εξοπλιστικών δαπανών σε μελλοντικούς προυπολογισμούς; Οταν λοιπόν ο πρωθυπουργός μιλά για "υπεύθυνους" καλό θα είναι να μην ξεχνά ότι περιλαμβάνεται σε αυτούς. Εχει προετοιμαστεί να "πληρώσει" το τίμημα που του αναλογεί για τα λάθη του χθες και πολύ περισσότερο, του σήμερα;

1 σχόλιο:

  1. Ο ολίγιστος πρωθυπουργός μαζί με τον θλιβερό συρφετό που αποτελεί την κυβέρνηση του,πιστεύουν πως δεν ήταν ποτέ μέρος του προβλήματος και αυτό είναι πράγματι εξοργιστικό.Θαρρείς πως δεν μετείχε κανείς τους στο μεταπολιτευτικό πανηγύρι που στήθηκε στην χώρα και ξαφνικά παρουσιάζονται ως φορείς λύσεων για δομικά προβλήματα που δημιούργησαν άλλοι.Κάποιοι άλλοι.Όχι πάντως αυτοί.Oμως ο κόσμος δεν ξεχνά πώς όλοι αυτοί υπήρξαν ένθερμοι χειροκροτητές της πολιτικής του "Τσοβόλα,δώστα όλα!",για να αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα.
    Και για να ενισχύσω τα επιχειρήματα σου για τον Παπανδρέου,θα προσθέσω πως αυτός υπέγραψε για να γίνουν οι βομβαρδισμοί στην Σερβία,και επίσης με πραγματικές σοσιαλιστικές διαδικασίες εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όντας ο μοναδικός υποψήφιος!!
    Η Ιστορία θα γράψει πως ο κατ΄επίφαση σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ελλάδος επέβαλλε τα πιο στυγνά νεοφιλελεύθερα οικονομικά μέτρα στην ιστορία του κράτους.
    Επομένως το κείμενο σου θα έπρεπε να τιτλοφορείται,κατα την γνώμη μου,Ολίγιστοι και Αναίσχυντοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή